Tips en venn om denne artikkelen
Viser en utskriftsvennlig versjon av denne artikkelen
Vogner og stoler

 

Rolling jogger

Joakim bruker denne vogna hjemme. Den er veldig god å trille og egner seg utmerket til trilling i terreng. Ryggforlenger og ulike typer fotbrett kan ettermonteres. Vogna har håndbrems og luftfylte hjul. Den er enkel å slå sammen slik at du kan spare mye plass. Vekt 9 kg. Leverandør er Møller Vital.

www.mollervital.no

 

 

Aktivline rullestol

 

Stig Andrè bruker dnne rullestolen kalt Aktivline. Den har spesialstøpt rygg, men vanlig sete. Det som er spesielt med setet, er at det ikke er helt ”fastlåst”. Det gir litt etter når han får spasmer, strekker seg litt ut sammen med ham, og hjelper tilbake i rett posisjon når spasmene gir seg.Stolen har tilt-funksjon, slik at sittestillingen kan varieres fra å sitte til å ligge godt bakover.

Stig Andrè har en del "strekkspasmer", og stolen har vært nyttig for å bryte disse.

 

Mer på: www.sitsite.net

 

Fantastisk ny rullestol febr_ 2007.jpg

 

 

Carrot bilsete

Mange av barna bruker allerede dette bilsetet. Setet har meget god sittekonfort, og tilpassing kan skje ved hjelp av støtteputer etter hvert som barnet vokser. Setet kan brukes framovervendt i både bak- og framsete. Av tilleggsutstyr kan man nevne bord/armlene, forlengningsputer, skråpute og fotbrett. Leverandør er Eurocontact.

www.eurocontact.no

 

 

carrot.jpg
     
Tina transportvogn/-seng

Joakim har denne vogna til utebruk i barnehagen. Vi kaller den "Båten", da formen på putene ligner en gummibåt. Her kan Joakim ligge godt - det er faktisk plass til flere barn oppi også - og samtidig få opplevelser i uteområdet i barnehagen. Kan selvfølgelig også brukes inne, men er plasskrevende! Det finnes 3 ulike putestørrelser. Understellet har elektrisk høyderegulering (batt./lader medfølger) og støtteputa kan vinkelreguleres. Leverandør er Medema - Eurocontact har også en lignende modell.

www.medema.no

 

 

tina trspvogn.JPG
Formstøpt stol

De fleste MLD-barna får etter hvert støpt et sitteskall til montering på et understell. Skallet/stolen er anatomisk utformet og tilpasset kroppen til barnet. I tillegg får man spesialtilpasset hodestøtte, armlener og fotbrett. Det er en omfattende og kostbar prosess å få laget en slik stol, men resultatet blir som regel veldig bra! Skallet lages i Gøteborg i Sverige, og tjenesten leveres av firmaene:

www.eurocontact.no

www.hm-spes.no

 

formstøptstol (600 x 450).jpg

 

 

Vogn

Dette er vogna Sanne bruker hjemme. Hun var helt avhengig av den da hun bare ville ligge men den er fin å sitte i også. Ganske tung og stor men den kan klappes sammen ganske enkelt hvis man trenger det.

20051206 - vogn.jpg