Tips en venn om denne artikkelen
Viser en utskriftsvennlig versjon av denne artikkelen
Leker og vinterutstyr

  
 
 
Pulk

Lotte fikk denne nå nettopp. Vi gikk en tur på ca 6 km. Lotte gliste godt når vi tok henne opp. Anbefales!

Det er lagt inn sele til overkropp og skrittsele i pulken. Den brukte vi ikke. Jeg la et reinsskinn og et ekstra teppe neddi og der lå hun veldig stødig.

www.norpulken.no

20060227 - Pulk1.jpg

 

 

 

Søskenpulk

Søskenpulk, kjempefin sak med spesialtilpasset sete for Helle. Vår eminente ergoterapeaut har søkt for oss og hjelpemiddelsentralen har stått for tilpasning sammen med han. Lillebror har det fint fremme. Og det kommer vel kanskje ikke som noe overaskelse? Det er pappa Jørgen som fungerer som hund. Pulken har varmepose og krysseler.

MLD Norge/hjelpemidler/pulkweb1.jpg

 

Spesialtilpasset sete for pulk.

 

 

www.fjellpulken.no

 

MLD Norge/hjelpemidler/pulk-seteweb.jpg

 

 

 

Stiga Snowracer King Size

Joakim fikk denne Stiga snowraceren for 2 år siden. Med denne kan han være med å ake på lik linje med de andre barna. Kjelken er ombygdt med forlenget rattstamme, ekstra sete og nakkestøtte. Det er montert en selevest og festereim til setet. Det er plass til en voksen som kan styre med snorer bak setet. Trolig kan flere firmaer bygge om en slik kjelke - vi fikk vår gjennom Eurocantact.

www.eurocontact.no

Stiga snowracer.JPG

 

 

 

 

Huske sittestøtte oppblåsbart

Sannes favoritt-"leke". Festet med 2 kroker i taket og vi har byttet ut selen med en neoprenvest. Den kan justeres fra sittestilling til nesten liggestilling.

www.amajo.no

huske.jpg

 

 

 

Snow Comfort kjelke

Helle fikk denne kjelken for kort tid siden, derfor har vi i skrivende stund ikke mange turene bak oss, MEN den virker bare helt super. Hjelpemiddelsentralen har justert setet så hun sitter bra, hun har og en varmepose (ikke bilde) slik at hun har det varmt. man kan dra den eller bruke den som en spark, det er meier under plastskiene slik at den fungerer flott også på hard snø. f.eks på vei. Man kan også felle ned et brett man kan stå på bak.

MLD Norge/hjelpemidler/kjelkeweb3.jpg

Helle har og en kryssele på som man ikke ser. Enda en positiv ting er at hun kommer ned på nivå med de andre ongene og er derfor med på lek sammen med dem. Dette er et glitrende produkt til vinterlek for de som har snø:) Det er vår ergoterapeaut som har søkt om denne. Løp og kjøp (eller søk)!

 

http://www.bardum.no/system/script/getfile2.asp?id=242

MLD Norge/hjelpemidler/kjelkemammaweb1.jpg

 

 

 

 
Terapiball

Sanne bruker denne, en times tid, hver dag. Her blir allt bøyd og tøyd på og hun kan ligge både på magen og på ryggen. På barnehagen får hun lunge-pysioterapi på ballen og de går igjennom alt fra tærne og opp.

Den finnes i flere størrelser, men har du den største må du ha brede dører hvis du skal flytte den rundt i huset.

Den er morsom for pappa også :)

Mange ulike leverandører.

20051206 - ball.jpg