Tips en venn om denne artikkelen
Viser en utskriftsvennlig versjon av denne artikkelen
Nye medisinske tekstiler

Hjelpemiddelfirmaene Krabat og Bergen Medikal AS har utviklet flere nye medisinske tekstiler for multihandikappede barn. Krabat er på banen med flere ulike varianter av Krabat-skjerfet - et skjerf til bruk ved ufrivillig sikling. Bergen Medikal har i samarbeid med Mette Fagerli og tekstilprodusenten Janus utviklet bodyer i store størrelser for barn med gastrostomi (knapp).

Krabat legger stor vekt på design og estetikk (i tillegg til funksjonalitet og kvalitet) i utvikling og makedsføring av sine produkter. Krabat-skjerfene er en helt ny serie med skjerf i moderne og trendy design. Skjerfene skal være til hjelp for å løse de praktiske problemene rundt sikling. 

 iamtheboss_stor.gif  prinsesse_stor.gif
 Eksempler på to varianter av Krabat-skjerf  

Krabat mener selv at skjerfene høyst sannsynlig vil bli godkjent som hjelpemiddel. Firmaet har vært i kontakt med flere hjelpemiddelsentraler vedrørende godkjenning og har god tro på at dette skal løse seg.

Mer om Krabat-skjerfene finner du her.

 

Bergen Medikal har utviklet spesialbodyer for funksjonshemmede barn i samarbeid med Mette Fagerli. De har fått velkjente Janus med på laget på produksjonssiden. Det finnes ikke bodyer for større barn på markedet i dag, og det er dette behovet firmaet ønsker å løse gjennom sine medisinske tekstiler i Meds-serien. Bodyene finnes i både ull og bomull, og man kan velge mellom kort og lang arm. Med knapper foran på bodyen, er det lett å komme til gastrosonden ved mating/medisinering uten å blottlegge hele magen.

 bomull2.jpg
 Bodyene er meget funksjonelle ved sondemating. (Foto fra Bergen Medikal)

Bergen Medikal har jobbet intenst med å få godkjent de spesialutviklede bodyene som hjelpemiddel. Rikstrygdeverket har hittil vært forholdvis lunken, og avventer en eventuell godkjenning til man ser at behovet fra mange brukere er til stede. Det ser ut til at vi som brukere får søke om å få disse produktene som hjelpemiddel til våre barn, og påklage eventuelle avslag. På denne måten vil Rikstrygdeverket innse at det faktisk er et behov for slike produkter for barna våre!

Brosjyre og prisliste over Meds-produktene finner du her.