Tips en venn om denne artikkelen
Viser en utskriftsvennlig versjon av denne artikkelen
Besteforeldrekurs på Frambu, 18. - 20. juni 2007

Frambu arrangerte nylig et meget vellykket kurs for besteforeldre til barn med ulike sjeldne diagnoser. Interessen for kurset var stor, med rundt 60 deltakere til stede, og fornøyde besteforeldre har allerede ytret ønske om å møtes til nytt kurs på Frambu i 2008. Vi var representert ved Sonja og Per Gunnar Hansen, besteforeldrene til Lotte på Levanger, og her kommer en rapport de har skrevet fra oppholdet.

Vi har vært på besteforeldrekurs på Frambu fra 18. til 20.juni. Det var 60 besteforeldre med ulike barnebarns diagnoser til stede. Det var mange diagnoser vi aldri hadde hørt om, men de fleste av de står beskrevet i Frambus fine katalog for 2007.

Jørgen Diderichsen, Svein Arthur Kallevik, Tone Rønnevig og Benedikte Paus holdt gode foredrag. Både Jørgen og Benedikte ga gode og forståelige svar angående de forskjellige diagnosene, og det ble brukt et språk som alle skjønte.

Vi har forstått at vi er ressurser og gode hjelpere. Besteforeldrene har ofte også måtte slåss i lag med sine barn for at barnebarna skal kunne få de rettigheter som de har krav på. Alle var enige om at det var viktig å bruke tid på disse flotte barnebarna, og samtidig være gode støttespillere for sine egne barn.

 Jørgen D foredrag BFT.JPG
Vi ble delt opp i grupper med beslektede diagnoser. Det var bare vi som hadde barnebarn med diagnosen MLD.
Jørgen Diderichsen holdt  innlegg

Kurset var faglig veldig bra og sosialt fungerte det helt fantastisk, og det sosiale høydepunktet var en tur til Sandbakken. Mange var nok litt slitne av alle oppoverbakkene, og da smakte det ekstra godt med vaffel og kaffe.

 BFT FRAMBU Ut på tur.JPG
 En mer eller mindre sprek besteforeldregjeng på spasertur...

Det er planlagt tilsvarende kurs i 2008, og vi anbefaler på det varmeste at mange andre besteforeldre vil delta.

 

Varme og gode tanker fra

Sonja og Per Gunnar
(Lottemoras morforeldre)