Tips en venn om denne artikkelen
Viser en utskriftsvennlig versjon av denne artikkelen
Filip

Heisann! Jeg heter Filip og er født 09.04 1992. Jeg bor på en øy som heter Strøno som ligger i Os Kommune utenfor Bergen. Foruten manmma Mette og pappa Trym har jeg to søsken: en storebror som heter Fredrik og lillesøsteren min - Frida. Jeg hadde også en eldre bror, Fabian, med sykdommen MLD. Han døde i 1993, 3 1/2 år gammel. Jeg var frisk og rask til jeg var ca 1,5 år. Da var jeg på sykehus i Sverige i 4 måneder for å få benmargstransplantasjon. Jeg er det eneste barn i Norge med MLD som er benmargstransplantert . Sykdommen min har hatt en langsommere progresjon sammenlignet med de andre barna med MLD. Nok om sykdommen - nå skal du få se noen morsomme bilder av meg!

 
 
 filip i ringen2.jpg

Filip i ringen ; Båtliv er en fin familieaktivitet sammen med Filip. Vi har hatt han i ringen etter båten...og det er han jo veldig kry for ;-) - og mamma biter negler og tør nesten ikke å se på...


 

 filip bading i middelhavet2.jpg

Bading i Middelhavet. Vi reiser til Reuma Sol i Spania hver sommer. Vi har vært der de 7 siste år og kan egentlig ikke tenke oss noe annet. Bleier, sondemat, stellebord og regulerbar seng står klart når vi kommer. Sykepleier følger opp eventuelle soppinfeksjoner, myggstikk, solbrenthet, oppkast etc. etc på en veldig betryggende måte. Vi har de to siste år hatt med oss to hjelpere som har Filip 30 timer pr uke ( 5 timer 6 dager pr uke) Det er kjekt å ha med spreke ungdommer i ferien ;-)


 

 15 aÌrs dag2.jpg

15 års dag på hytta på Geilo. Tante Ingrid hjelper til med å pakke opp presanger. Presanger er interessant og han er veldig våken og spent på hva han får. Tydelig at han er kry for nye klær.


 

 filip sykkeltur paÌ geilo2.jpg

Sykkeltur: Tidligere syklet Trym mye med Filip i joggevogna. Etter  hvert som scoliosen har blitt verre er det litt ubehagelig for Filip med hump og dump....dessverre, men vi har mange gode minner fra fine turer !

 

 filip_ler3.jpg

 

 

godt nyttaÌr fra Filip.jpg

Dersom du vil vite mer om meg og min familie, kan du lese mer i denne artikkelen!