Tips en venn om denne artikkelen
Viser en utskriftsvennlig versjon av denne artikkelen
Mathilde

Hoppsan på dere! Jeg heter Mathilde Stensbråten og er født i november 2000. Resten av familien består av Mutter'n, Fatter'n og lillesøster Pusur… eller Charlotte da! Kaller henne Pusur, for hun er en konstant spilloppmaker... Fatter'n bruker å kalle henne Ruske-Sara. Eller ”Barecharlotte”...

 

Ruskesara er født i 2005 og er barnet med de tusen ansikt og som alltid lager liv rundt meg. Det elsker jeg henne for, selv om hun alltid roter til rommet mitt.

MLD Norge/bilder/C Bader web.jpg

Her ser dere henne!

 

MLD Norge/bilder/M K Himmelweb.jpg

Her er mamma og jeg i Syden 30.11.08

Selv er jeg en jente som har vært sprudlende med et alltid godt humør fra den dagen jeg kom til verden. Et tidlig utviklet språk gjorde at jeg som 4-åring hadde null problem med å si høyesterettsjustitiarius fort og flere ganger. Mamma klarer det ikke ennå, he he...!

Den syden-turen i november 07 var noe mamma og pappa fikk av mammas tante og onkel med en gang vi fikk vite at jeg hadde blitt syk. Dere skjønner…. i juli var jeg i Syden første gang og da sa jeg til mamma og pappa: ”Hvis jeg sparer alle ukepengene mine - kan vi reise hit neste år også da...?"

Rosasykdommen, eller privatsykdommen (som jeg selv har døpt den), fikk jeg konstatert 3 oktober 07. Det var litt rart, for før dette merket vi ikke så mye til den verken jeg eller de rundt meg. Mest var jeg frustrert over ting jeg ikke mestret lenger, som å skrive bokstaver pent, sykle, svømme…. Dermed så slapp jeg skuldrene litt ned når jeg skjønte at det ikke var min skyld at jeg ikke mestret lenger.. For hele mitt liv har jeg vært en utrolig perfeksjonist..

Perle mønstre, tegne og skrive bokstaver akkurat etter malen. Men viktigst av alt; rommet mitt… Det skal være ryddig!!! Alltid!!! Og da var det en liten lettelse faktisk å kunne få et navn på hvorfor ting er blitt vanskeligere. Litt skumle tanker hadde jeg inni meg, for i samtaler med Marte (psykologen til meg og mamma og pappa) så fikk jeg fortalt at jeg følte jeg hadde en farlig sykdom inni meg… at det var den dumme, dumme privatsykdommen, og at jeg var litt redd.. Det var godt å få sagt…

Siden diagnosen har ting gått fort. Jeg har mistet mange evner, men smilet.. det er der ennå…

Jeg elsker masse venner og familie rundt meg som jeg alltid har gjort, og her er kjernefamilien samlet i Syden før jul 07.

MLD Norge/Alle i bassengetweb.jpg 
 

Men mamma og pappa tok jo bilder av meg før denne turen og da...

 
MLD Norge/bilder/Mathilde og presten web.jpg 
 Her er jeg nettopp døpt! 
 
MLD Norge/bilder/mathilde Bakgrunn web.jpg 
 Her er jeg 1 år gammel
 
MLD Norge/bilder/Mathilde i sanda web.jpg 
 2 og 1/2 år gammel ved campingvogna. Der elsker jeg å være!
   
MLD Norge/bilder/Fotosafari web.jpg 

På fotosafari med pappa - 4 1/2 år. Jeg var ganske god fotograf, skal jeg si dere! Men pappa har tatt dette da...

 
MLD Norge/bilder/M PCweb.jpg 
På Moffa sin PC er det spill...Det vil jeg bruke...og får lov! (4 år)
  
MLD Norge/bilder/Mathilde & Charlotte web.jpg 
 
MLD Norge/bilder/Mathilde bursdag web.jpg 
Her fyller jeg 7 år, 11. nov. 2007 
 
MLD Norge/bilder/M & C i sengaweb2.jpg 
To glade søstre, februar 2008
 
MLD Norge/bilder/M Frognerparken web.jpg 
Turist i egen by! Min herlige avlaster har tatt med med på ut, 22. juni '08
 
MLD Norge/bilder/M & C på blå bil web.jpg 
 
MLD Norge/bilder/Mathilde  hytta web.jpg 
På hyttetur, september 2008
 
MLD Norge/bilder/Mathilde 140 web.jpg 
September 2008: Hu gærne avlaster'n min har lagt en levende pytonslage i fanget mitt!
 

Ja, det var litt om meg. Som dere ser er det mye som har endret seg. Og selv om bena mine ikke lenger bærer meg, at Charlotte er bleiefri i motsetning til meg og at knappen på magen må hjelpe meg å spise og masse masse mer…. er smil, humor og latter den hverdagen familien og jeg trives best i….

 

Mange klemmer fra Mathilde…..